"Русия остава отворена за уреждане на украинския въпрос, докато властите в Киев, дори и в трудна ситуация, се придържат към безкомпромисна позиция и отхвърлят всякаква възможност за диалог". Това е заявил прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Руската страна запазва своята откритост, което не може да се каже за украинците. Те запазват непримиримата си позиция, особено сега, когато [са] в доста трудна ситуация, но въпреки това все още отхвърлят всякаква възможност за диалог“.

Песков е обърнал внимание на факта, че тази вечер руският президент Владимир Путин ще проведе среща с представители на африканските страни, за да коментират мирния план, предложен от тях. "Ще има реч [на руския президент], тази среща [се провежда] в продължение на предишната среща от посещението [на представители на африканските страни в Руската федерация]“, е съобщил говорителят на Кремъл. Според него на 28 юли ще се проведе "по-нататъшно обсъждане, което е предварително договорено в Санкт Петербург".