На Покровско направление руските войски са постигнали успехи, но САЩ не разполагат с точна информация за превзетите територии. Това подчерта говорителят на Пентагона генерал Патрик Райдър, става ясно от съобщение, публикувано на официалната интернет страница на Министерството на отбраната на САЩ.

"Това, което виждате извън Покровск, са интензивни боеве. Нямам конкретна географска информация за това, което Русия е превзела. Знаем, че войските й са постигнали известен успех в близкото минало, като са продължили да напредват към Покровск“, допълни Райдър.

Но Пентагонът потвърди, че руснаците продължават настъплението си на Покровско направление и че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) оказват яростна съпротива. В тази връзка на последната среща на Контактната група по отбраната на Украйна е обсъдена подкрепата за Киев в защитата на тези територии.

"Руснаците казаха, че това е основната им задача (да превземат Покровск – бел.ред.) и те удвоиха усилията си на това направление. Затова част от дискусиите бяха посветени на това как можем по-добре да подкрепим Украйна. Ще продължим да се консултираме с тях по този въпрос и да разберем как най-добре да ги подкрепим“,подчерта още говорителят на Пентагона.

Същевременно Райдър уточни, че руските сили все още не са достигнали града и не са близо до превземането му.