Бившият председател на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси коментира в изявление решението на настоящия държавен глава на страната Джо Байдън да се оттегли от надпреварата, като го определи като "патриотичен американец, който винаги е поставял страната си на първо място“, съобщава изданието USA Today.

"Неговото наследство от визия, ценности и лидерство го прави един от най-значимите президенти в американската история“, каза Пелоси.

Бившият говорител на Камарата на представителите добави: "С любов и благодарност към президента Байдън, че винаги е вярвал в обещанието на Америка и е дал на хората възможността да постигнат своята реализация. Бог благослови Америка с величието и добротата на Джо Байдън".

Съобщава се, че през последните дни Пелоси е споделила насаме опасения с Байдън относно мрачните перспективи да победи Тръмп и че кандидатурата му може да обрече на гибел кандидатите на демократите в Сената и Камарата на представителите.

В изявлението си обаче Пелоси не изказва подкрепа отностно издигането на кандидатурата на Камала Харис за претендент от демократическата партия.