Правоохранителните органи на Русия разполагат с множество доказателства за участието на Украйна в терористичната атака в "Крокус сити хол“ край Москва. Това увери секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, предава ТАСС.

"Много неща сочат...Сега Следственият комитет (на Руската федерация) ще анализира всичко и ще има информация. И специалните служби, и правоприлагащите органи – те разполагат с всичко, те ще ви информират своевременно“, подчерта Патрушев в отговор на журналистически въпрос.

На свой ред ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия Александър Бортников заяви, че "терористичната атака е подготвена от ислямистки радикали, а украинските специални служби са допринесли за всичко“. По думите му за целта Украйна е обучавала бойци в Близкия Изток, съобщава изданието "Страна.ua“.

Руската федерация "предварително е получила информация за участието на Киев в терористичната атака в района на Москва“, но организаторът на терористичната атака все още не е идентифициран, допълни Бортников.

Ръководителят на ФСБ е категоричен, че украинската Служба за сигурност трябва да бъде призната за "терористична организация“, а диреторът на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната в Киев Кирило Буданов е "легитимна мишена за Въоръжените сили на Руската федерация, както всеки, който извършва престъпления срещу Русия“.