Палестинец, управлявал цистерна с гориво, се блъсна в автобусна спирка на Западния бряг на река Йордан, който е под контрола на Израел, съобщава германският вестник BILD.

При предполагаемото нападение има пострадали с животозастрашаващи наранявания. Службите на място са категорични, че шофьорът умишлено е врязъл машината в спирка близо до селището Гиват Асаф. Израелската телевизия Kan съобщава, че шофьорът е бил палестинец от село близо до Рамала.

Според лекарите 20-годишен мъж, който чакал  на автобусна спирка, е с опасност за живота. На фона на поредица от атаки на Западния бряг израелските заселнически групи призовават за масово разполагане на допълнителни сухопътни войски в района.

Палестинската страна на свой ред съобщава, че петима души на възраст от 18 до 24 години са били убити при израелски въздушен удар на Западния бряг. Израелската армия обяви "антитерористична операция“ в района. Според военните на еврейската държава израелски дрон е атакувал въоръжена терористична клетка близо до град Тубас.

В същото време в Ивицата Газа, според израелските военни, двама техни войници са били убити, а още седем са ранени в резултат на катастрофа на спасителен хеликоптер. Машината се е разбила при кацане близо до град Рафа в южната част на Ивицата Газа. Първоначалното разследване установило, че инцидентът "не е причинен от вражески огън“.