На Бахмутско направление руските войски превзеха западната част на микрорайона "Канал“ в Часов Яр, където бе пробита последната линия на отбрана на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). "Може да се каже, че цялата тази област е под контрола на руснаците“, пише украинският военно-аналитичен Telegram канал Military analytics в сводката си за ситуацията на фронта.

Експертите отбелязват, че превземането на "Канал“ е струвало много скъпо на ВСУ "поради недобре обмислената тактика на командването“.

На Северско направление боевете продължават в района на селището Спорное, както и на север от него.

На Торецко направление руските въоръжени сили провеждат настъпление в посока на самия град, настъпили са в източните покрайнини на Северное, завладявайки нови позиции на улица "Железнодорожная“. А в южната част руснаците са се придвижили с четири километра южно от селището Ню Йорк. В момента се водят битки в южните покрайнини на селото.

На Угледарско направление е регистрирано настъпление на руската армия на повече от два километра източно от Угледар.

На Покровско направление руснаците продължават своята "пълзяща офанзива“, разширявайки контрола над полетата северозападно от Новопокровское, а също така са започнали нападение срещу отбранителните позиции на ВСУ южно от Сокол.