В северната част на румънския окръг Тулча в четвъртък, 25 юли, за втора поредна нощ прозвучаха предупреждения от системата за спешно предупреждение RO-Alert за възможността от падане на предмети от въздушното пространство близо до границата с Украйна. Властите молят гражданите да не изпадат в паника, а да следват указанията на ГИБДД.

Приблизително в 01.20 ч. Главният инспекторат за извънредни ситуации издаде RO-Alert съобщение за северния район на окръг Тулча, информирайки населението за възможността за падане на предмети от въздушното пространство в райони близо до границата с Украйна. Сутринта Киев съобщи, че украинските въоръжени сили са унищожили 25 от 38 руски ударни дрона, пуснати през нощта. Три безпилотни летателни апарата обаче са "загубени“ след пресичане на държавната граница с Румъния близо до украинското пристанище на река Дунав Измаил в Одеска област.

Ден преди това въздушна тревога беше обявена и в някои райони на Румъния, граничещи с Украйна поради удари на БПЛА по съседната територия. Два самолета F-16 на румънските военновъздушни сили излетяха от 86-а авиобаза Борча, за да наблюдават въздушната обстановка. По-късно Министерството на отбраната разпореди издирвателни дейности на мястото на евентуално падане на части от дронове или ракети.