Отломки от свалените руски безпилотни самолети са паднали близо до Върховната рада на Украйна в центъра на Киев. Не са открити щети, съобщи РБК-Украйна, като се позова на съобщение на Върховната рада на Украйна в Telegram.

"След атаката на руските безпилотни самолети тази вечер отломки от свален дрон са намерени близо до сградата на Върховната рада на Украйна", се посочва в съобщението.

По предварителни данни не са открити никакви щети.

През нощта на 7 септември Русия е изстреляла 67 безпилотни самолета камикадзе срещу Украйна. Силите за противовъздушна отбрана на Украйна са унищожили 58 дрона тип "Шахед". Шест безпилотни летателни апарата са летели от Русия, Беларус и Луганска област. Още няколко безпилотни летателни апарата са загубени на местно ниво.

Системата за противовъздушна отбрана е действала в 11 области на Украйна, а именно: Виница, Ровно, Хмелницки, Киев, Кировоград, Николаев, Чернигов, Черкаси, Суми, Херсон и Полтава.

В Киев системите за противовъздушна отбрана също са работили и са се чували експлозии. съобщава се, че отломки от свалените шахиди са паднали в няколко района. По данни на местните власти в Днепровски район отломки са открити на територията на детска градина, а в Печерски район е имало малък пожар.