Източник от правоприлагащите органи каза пред Fox News, че е открита пушка в колата, която е била изоставена от заподозрения за двете масови стрелби в Люистън Робърт Кард.

Водолази и въздушни екипи претърсват река Андроскогин в щата Мейн близо до мястото, където е открито превозното средство на заподозрения за стрелбата Робърт Кард, съобщиха властите в САЩ.

Служителите на реда са открили мобилния телефон на 40-годишния Кард и те все още го издирват след най-смъртоносното масово убийство в страната тази година.

Най-малко 18 души бяха убити и 13 ранени в сряда вечерта в Люистън, град с около 38 000 жители, когато стрелец се прицели в зала за боулинг и бар. Трима души са в критично състояние. Полицията издаде предупреждения и обгради имот в град Боудойн, откъдето е семейството на Кард.

Това лято Кард, член на армейския резерв, е бил изпратен в болница от командирите на военния резерв. Той бил за около две седмици на стационарно психиатрично лечение, според лице, запознато с констатациите на разследващите.

Стрелбата е 34-ото масово убийство с оръжие в САЩ тази година.

Длъжностни лица в щата Мейн призоваха жителите да продължат да се укриват на място.

40-годишният Робърт Кард е изправен пред заповед за арест по осем обвинения в убийство и трябва да се счита за въоръжен и опасен, каза полицията. Той е сертифициран инструктор по огнестрелни оръжия и член на резерва на армията на САЩ, каза полицията - и неговият опит може да направи усилието да го намери едновременно предизвикателство и опасно, казаха експерти пред CNN.

Момче на 14 и баща му, млад инструктор по боулинг, глухоням пощальон, баща на три деца са само някои от жертвите на стрелеца.

Всичките 18 жертви, убити при стрелбата в сряда в Люистън, Мейн, са идентифицирани от кабинета на щатската съдебна медицина, каза администраторът на офиса пред CNN в петък.

Най-възрастната жертва е била на 76 години, а най-младата на 14, като и двамата са били мъже.

Общо 16 мъже и две жени са били убити при масовата стрелба.