Ситуацията около донецкия град Селидово не е много обнадеждаваща – натискът върху Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) идва буквално от три страни. Това обявиха бойците от отбраняващата Селидово 15-та бригада на Националната гвардия на Украйна "Кара-Даг“, съобщава DeepState.

Руснаците "активно се опитват да заобиколят селището от фланговете, поради което се правят опити за напредък както на север от града, така и на юг. Започнаха да обикалят по фланговете, когато срещнаха съпротива от източната част, атакувайки всъщност "челно“. По-специално, бойците от бригадата "Кара-Даг" счупиха зъбите на тези опити. Но, за съжаление, руснаците имат предимство - безкраен ресурс от пехота и оборудване. Въпреки усилената работа на Силите за отбрана, те настъпват и откъм Михайловка, т.е. в източната част“, уточняват от бригадата.

"В момента врагът е хвърлил големи сили към Селидово и ще упражнява максимален натиск, за да постигне успех в града. Има активен щурм от юг, с цел окопаване в къщи, натрупване и по-нататъшно настъпление. В мрежата се разпространяват кадри с московски парцал в една от високите сгради на града — проверява се присъствието на пехота в района... Поради постоянния натиск ситуацията продължава да се усложнява“, предупреждават от "Кара-Даг“.