Министър-председателят на Република Северна Македония Зоран Заев и председателят на политическа партия "Алтернатива“ Африм Гаши с екипите си проведоха работна среща в Клуба на депутатите в Скопие, информира македонският телевизионен “Канал 5“

На срещата беше постигнато принципно споразумение относно програмната част на евентуалното бъдещо сътрудничество, изразено чрез политическото и изпълнително участие на "Алтернатива“ в правителството.

Събеседниците са единодушни, че реформата и европейският курс, за които са решени гражданите и държавата, трябва да продължи и че в тези моменти най-важна е стабилността на държавните институции, които служат на гражданите. Това ще осигури най-добрите решения на най-големите настоящи предизвикателства като пандемията и глобалната енергийна криза.

Започнаха разговори за поемане и споделяне на отговорности в интерес на гражданите и държавата, обмен на мнения за евентуални кадрови решения за евентуални задължения и отговорности, т.е. съответните длъжности, министри, заместник-министри и други длъжностни лица в централната власт.

През следващите дни ще продължат консултациите в партиите, последвани от нова работна среща между премиера Заев и председателя на "Алтернатива" Гаши с техните екипи, се казва в съобщение на правителството.

Превод и редакция: Юлиян Марков