Руските войски хвърлят последните си средства на Покровското направление, но то остава едно от най-трудните на фронта. Това подчерта Иван Секач, началник на Службата за връзки с обществеността на 110-та отделна бригада "Марк Безручко“ в ефира на телевизионния канал "Еспресо“.

"Противникът има за задача да превземе района на Донецк. Руснаците се опитват да настъпят към трасето за Краматорск. Противникът разбира задачата си и влага много ресурси. Руснаците извършват до 40-50 атаки на ден. Предимство им е в броя на личния състав, сега противникът използва по-малко техника, но на Покровско направление са изпратени свежи подкрепления, най-вероятно десантура, защото имат БМП-3, "Тигри“ и други нови оръжия, които руснаците не са използвали досега“, подчерта военният на Киев.

По думите му "руснаците в Донецка област се грижат за техниката си, защото не е останала много от нея“.

 "Те също са на изчерпване на старата техника, трябва да я ремонтират. Сега руснаците хвърлят последните си ресурси. Противникът се стреми да заеме колкото се може повече територии,  за да заемат позиции за преговори. Но плащат голяма цена за това. Голяма част от личния им състав е унищожен, но те играят ва-банк. До есента те ще продължат да създават възможно най-тежката ситуация“, добави Секач.