Оператори на руските безпилотни летателни апарати (БпЛА) Zala на гвардейското въздушно-десантно подразделение от групировката войски "Днепър“ са коригирали успешно далекобойна артилерия на плавателни съдове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) във водите на Днепър, като по този начин са осуетиха опита им да преминат реката, предава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

Т "Поредният опит на ВСУ да прекосят Днепър беше осуетен от руските десантчици, които изстреляха безпилотни летателни апарати. Камера с висока разделителна способност е помогнала за засичане на вражеска пехота и плавателни средства“, се казва в разпространения текст.

Съвременните военни сблъсъци са невъзможни без безпилотни летателни апарати. С тяхна помощ се коригира по-специално артилерийският огън. Специалистите на Министерството на отбраната в Москва непрекъснато подобряват оборудването, така че да не бъде изложено на вражеските сили за радиоелектронна борба, уверяват още в съобщението.