Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) може да вкарат в "котел“ голяма групировка руски войски. Това увери офицерът от запаса и военен експерт Андрей Крамаров пред изданието "Обозреватель“ (Oboz.ua).

Настъплението на руснаците в района на Очеретино на Покровско направление изглежда като клин, който излага войниците на Москва на голям риск. Теоретично ВСУ могат да обкръжат в руските войски в рамките на основните трасета, които минават близо до Авдеевка.

"Имаме нужда от повече личен състав, повече техника, можем да спрем врага, освен това, ако погледнете ситуацията от гледна точка на военната теория, тогава противникът с неговото представяне, което прави в района на Очеретино, може да си докара много лоши неща на главата. Ако успеем да го отрежем тук, ако имаме достатъчно сила, достатъчно оборудване, този участък може просто да бъде отрязан по протежение на трасето. Теоретично имаме такава възможност, за съжаление. Практически, за съжаление, засега не“, отбеляза Крамаров в интервю за изданието.

За да избегнат потенциално обкръжение, руснаците се опитват да разширят фронта си близо до Ню Йорк. Освен това се стремят да пресека маршрута, който е основната връзка към Часов Яр от Константиновка.

"Часов Яр продължава да стои. Да, те изтриха от лицето на земята още една част от града, след това ще бъде много трудно за врага да я премине. Напомня ми за ситуацията в битките за Бахмут, когато врагът също срина левия бряг на Бахмут до река Бахмут, след това започна атаката, но му отне 3 -3,5 месеца“, добави военният на Киев.