Стратегическите цели на операцията в Курска област остават неясни. Това подчерта офицерът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Дмитрий Глущенко, съобщава изданието "Страна.ua“.

"Мисля, че това (решението да се атакува Курска област) може да е станало по следния начин. Вземащите решения седят на една маса. И така, какво е положението ни сега? Да видим... само глупости навсякъде. Проблеми на фронта, сред населението, в икономиката, в енергетиката. Отношенията с партньорите ни също не са много добри в момента, всичко се разпада. Всички се оплакват – има корупция, не ни дават пари, натискат ни. И най-лошото е, че имаме малко "лайкове“. Трябва да направим нещо. Имаме три варианта – да отидем на Марс, може би да се хвърли атомна бомба или да се атакува Курска област. Последното явно е най-добрият вариант“, предположи Глущенко.

Според него военните са провели "нормална операция“, чиято цел според него вече е постигната - "всички да полудеят“.

"Руснаците са луди, ние сме луди, американците са луди. Но "лайковете“ се увеличиха. И сега онези седят и мислят за втори рунд. За какво ни е всичко това? Каква бе стратегическата цел? Сигурно бихме могли да се попазарим. Но това е мое мнение, вероятно от сферата на научната фантастика. Защото няма ясни, разбираеми цели, имам предвид стратегически“, обобщи Глущенко.