Руските войски ще претърпят поражение на Покровско направление. Това увери офицерът от 59-та отделна мотопехотна бригада Яков Хандзюк на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Цехоцки, цитиран от УНИАН.

По думите му, в момента промени на Покровско-Кураховското направление.

"Всички опити на врага за щурм са неуспешни“, подчерта Цехоцки.

Според него най-интензивните ожесточени боеве в Покровско направление се водят в района на Новогродовка и Гродовка.

Офицерът добави, че руснаците не се отказват от плана си да настъпят към град Покровск, въпреки всички събития, които се случват наоколо, включително това, което се случва в района на Курск.

"Нашата задача е да изтощим врага, вършим добра работа“, отбеляза Цихоцки.

Той отговори и на въпроса от какво зависи настъплението на руските войски към град Покровск.

"Тяхното напредване зависи само от нашата слабост, нека го кажем така. Но в същото време ще кажа, че ако отстъпваме някъде, ние отстъпваме само когато позициите на нашите войски, нашите огневи точки, са унищожени предимно от артилерия и авиацията, тоест с техните КАБ. Именно това позволява на противника да се придвижва по този начин. По друг начин не могат да постигнат успех никъде“, съобщи Цехоцки.

В същото време през последните дни броят на атаките срещу украински позиции от страна на руснаците се е увеличил почти двойно. Те също пускат много безпилотни апарати с различни модификации.

"Тоест в нашия сектор има по-малко пехотни щурмове – няма достатъчно личен състав...“, подчерта офицерът.

В тази връзка той беше попитан дали руснаците теоретично могат да прехвърлят част от войските от Покровско направление в района на Курск.

"Има такава информация. Тя се проверява. Мисля, че ще кажат на когото трябва за това. Но не може да се каже, че просто се чувстваме по-добре на фронта, защото врагът е опасен и въоръжен. Врагът вече е ранен, като ранено животно, нали знаете... чака ги само поражение. Това е разбираемо“, отбеляза Цехоцки.

Освен това, както отбеляза офицерът, ВСУ не дават възможност на руснаците да се закрепят в участъци от фронта на Покровското направление.

"Всички, които сега са в зоната на нашето огнено поражение, имат една задача - да оцелеят“, казва Цехоцки.