Командирът на специалните сили "Ал Кудс“ на Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР) генерал-майор Исмаил Каани се появи публично на събитие седмица, след като медии докладваха, че той е ликвидиран при удар на Израелските отбранителни сили срещу цели в Ливан, съобщава ТАСС, като се позовава на иранската информационна агенция IRNA. Твърди се, че Каани е участвал в церемония по връщането на тленните останки на неговия колега Абас Нилфорушан в родината му от Ливан.

Събитието се е състояло на летището в Техеран. Освен Каани, на него са присъствали други колеги на загиналия и членове на семейството му. Не са публикувани снимки от церемонията.

На 6 октомври Reuters, позовавайки се на източници, публикува изявление, според което след  израелски въздушни удари по Бейрут връзката с командира на "Ал Кудс“ е прекъснала. Твърди се, че той е отишъл в Ливан след 27 септември, когато бе убит лидерът на групировката "Хизбула“ Хасан Насрала. Иранската страна преди това многократно отрече слуховете за смъртта на Каани.