Руските войски използват египетски граждани във Волчанск, Харковска област. Също така руските сили са активирали въздушно разузнаване и прегрупират щурмови части. Това се посочва в съобщение на оперативно-тактическата група войски (ОТГ) "Харков", публикувано в Telegram.

"Така във Волчанск противникът е активирал въздушното разузнаване с помощта на безпилотни самолети и извършва придвижване на личния състав - отбелязва се прехвърлянето на определени вражески позиции от щурмовите части на 4-та доброволческа щурмова бригада към частите на 153-ти танков полк на 47-ма танкова дивизия", пишат от ОТГ "Харков".

"За воденето на бойни действия противникът привлича чуждестранни доброволци, по-специално граждани на Египет", се посочва още в съобщението.

В района на Глубокое руснаците се придвижват и разпръскват личен състав на бойни позиции, като безуспешно се опитват да атакуват позициите на Въоръжените сили на Украйна, се допълва в съобщението.

"В близост до местността Лозовая Рудка (РФ) окупаторите извършват евакуация на собствените си невъзстановими загуби".

На 3 август е съобщено, че ВСУ са нанесли удар по руснаците край Сотницкий Казачок. "На свой ред Руската федерация се стреми да разшири зоната си на контрол във Волчанск в Харковска област. На 3 август имаше шест военни сблъсъка на Харковското направление. Загубите на Руската федерация на този участък от фронта възлизат на 99 военнослужещи и 38 единици оръжие и техника", посочват в заклщчение от ОТГ "Харков".