Руските войски продължават настъпателните действия, като прегупират военни части за атаки във Волчанск. Това се посочва в съобщение на наоперативно-тактическата група "Харков" в канала им в Telegram.

"На Харковското направление руснаците продължават настъплението си. В районите на Глибоке, Старица, Липци и Волчанск бяха проведени 13 бойни действия. От началото на деня силите за отбрана са отблъснали 5 вражески атаки.

Противникът се опитва да прегрупира частите си в посока Липци и в района на Волчанск, както и да подготви частите на 153-та механизирана бригада от състава на 47-ма механизирана бригада и 138-ма отделна механизирана бригада от състава на 6-та бригада за атаки в района на Волчанск. Нашите войски продължават мерките за укрепване на устойчивостта на отбраната. Противникът нанесе 19 въздушни удара (43 ракети) в района на Липци, Волчанск, Мали Проход, Старица, Купянск и Глибоке по посока на позициите на нашите войски.

Противникът нанесе и 28 удара с безпилотни самолети камикадзе и извърши 487 атаки", пишат от ОТГ.

"Загубите на врага (необратими и санитарни) възлизат на 112 души", се посочва в съобщението.

"В нашия сектор врагът загуби 2 танка, 1 бронетранспортьор, 9 артилерийски системи, 7 автомобила, 1 система за противовъздушна отбрана, 3 единици специална техника и 40 БпЛА.

Унищожени са 77 укрития на вражески личен състав и 3 позиции за изстрелване на БпЛА".