Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са на определени от Генералния щаб позиции на левия бряг на река Днепър и продължават да ги отбраняват от руските войски. Това подчерта говорителят на Оперативно-стратегическата групировка войски "Таврия“ Дмитрий Лиховий в ефира на телемаратона, съобщава изданието "Украинска правда“.

В отговор на въпрос относно ситуацията в Кринки, той отбеляза, че тя е "малко по-малко критична, отколкото някои медии и блогъри я интерпретират“.

"Нашето основно послание е следното – ВСУ продължават да изпълняват бойни задачи на левия бряг на Днепър, включително в района на село Кринки. Но всъщност повечето от основните позиции на украинските войски в това село бяха унищожени до основи в резултат на интензивен комбиниран и продължителен огън на противника. Самото село се превърна в купчина камъни, то беше напълно унищожено от вражески обстрел“, обясни Лиховий.

"Това вече не е населено място, а място, в което практически е невъзможно да се държи отбрана. Но украинските защитници продължават да са на определени позиции и на предмостия на левия бряг на Днепър: те унищожават нашествениците и нанасят значителни загуби на руската армия. Освен Кринки има и други плацдарми и бойните действия на левия бряг на Днепър продължават“.