"По-голямата част от Волчанск, Харковска област, е под контрола на Въоръжените сили на Украйна, руските войски разширяват групировката си на това направление". Това е съобщил Назар Волошин, говорител на оперативно-стратегическа групировка войски (ОСГВ) "Хортица", предава Украинская правда

"По-голямата част от град Волчанск е под контрола на ВСУ. Те държат противника под огън, нанасят му максимални загуби и се опитват да настъпят, за да освободят всички наши територии."

Волошин също е съобщил, че руснаците увеличават групировката на войските си в северната част на Харковска област, прехвърлят допълнителни сили от други направления и "се опитват да преместят части в района на линията на държавната граница и да привлекат войски на Русия Въздушнодесантни сили".

"Има също информация, че врагът в подкрепа на действията си следва тактиката на вкарване на блокиращи части от личния състав на частите "Ахмат", е заявил говорителят, като е уточнил, че тези части са разположени в граничната зона с Украйна.