Президентът на Сърбия, начело на делегация от западната ни съседка, пристигна на двудневна работна визита в Китай, където ще присъства на откриването на зимните Олимпийски игри и ще се срещне с президента Си Дзинпин, пише белградският ежедневник "Новости“.

Вучич пристигна в Пекин рано тази сутрин и беше посрещнат на летището от заместник-министъра на външните работи Дън Ли от името на президента на Китай.

Президентът на Сърбия ще присъства на церемонията по откриването на 24-ите зимни Олимпийски игри, а след това и на приема, организиран от китайския президент Си за гостуващите държавни ръководители и международни организации.

Заедно с Вучич на откриването на Зимните олимпийски игри ще присъстват министърът на младежта и спорта Ваня Удович, както и президентът на Олимпийския комитет на Сърбия Божидар Малкович.

Сърбия ще бъде представена на тазгодишните зимни Олимпийски игри от двама състезатели, скиорката Невена Игнятович и скиорът Марко Вукичевич, които ще носят знамето на страната на откриването.

На втория ден от визитата Вучич ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин и това ще бъде седмата им среща.

В делегацията на президента на Сърбия, освен Удовичич и Малкович, в Пекин е и министърът на финансите Синиша Мали.

Превод и редакция: Иван Христов