Белград. Политическата стабилност в западната ни съседка изглежда ще се запази, след като стана ясно, че Социалистическата партия на Сърбия (СПС) ще подкрепи действащия президент на страната Александър Вучич на предстоящите на 3 април президентски избори, пише "Вечерне новости“, като се позовава на изявленията на председателите на втората по сила фракция в Скупщината - СПС, и Сръбската прогресивна партия (СПП) Ивица Дачич и Александър Вучич.

"Имаме собствен кандидат и това, както миналия път, е Александър Вучич. Той е единственият, който ще спечели битката и този, който символизира всички успехи и резултати през изминалия период. Сигурен съм, че той ще спечели първия тур на изборите“, каза лидерът на Социалистическата партия на Сърбия Ивица Дачич.

Той отбеляза, че съвместните усилия на неговата партия и водещата политическа сила в Сърбия за десет години "абсолютно промениха облика на страната“.

Освен това Вучич и Дачич се договориха всяка партия да влезе в парламентарните и местните избори със собствена кандидатска листа, за да постигне максимален резултат, а след края на кампанията ще продължат сътрудничеството. Сред партньорите на тандема е посочена и партия Обединена Сърбия.

Сръбският президент и лидер на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич благодари на колегата си за подкрепата.

"Няма да взема всичките ни успехи за себе си. Дадох своя принос, но искрената и честна подкрепа на Дачич ми помогна в трудни моменти“, заяви държавният глава.

Превод и редакция: Иван Христов