Въоръжените сили на Украйна нямат успех на нито един от участъците, защитавани от чеченски спецназ "Ахмат“. Това заяви командирът на доброволческия отряд от кавказци Апти Алаудинов, който от началото на юли държи отбраната на Бахмутското направление. Освен това той подчерта, че украинците бързо губят заетите по-рано позиции, предава EA Daily.

"Нашите бойни другари в различни сектори започнаха контранастъпление. Ние превзехме няколко населени места, големи площи от територията вече са под наш контрол “, заяви командирът на "Ахмат“, който е под покровителството на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Тежки боеве се водят в Клещеевка, отбеляза още той.

"Противникът говори от месец, че са превзели селището. Но Клещеевка е под наш контрол. Да, има някои височини, които врагът временно заема. Но това не означава нищо. Фактът е, че не могат да се приближат (до Клещеевка) и да се задържат“, заяви командирът на "кадировците“.

Според него новата западна тактика на водене на война "силно ни учудва - оборудването гори добре".

"Дори съветско оборудване, което все още е на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, не гори така. Ако си спомним времето, когато бяха обявени доставките на това оборудване за Украйна и рекламираните му "велики“ възможности, тогава трябваше отдавна да оставим всичко и да избягаме. Въпреки това, както доказваме, в него няма нищо свръхестествено. Нашите оръжия се показват много по-добре във всички направления. Блокът НАТО ще трябва да се опитва да ни догони дълго време. И във въоръжението, и в обучението на военни специалисти“, заключи той.