Силите за противовъздушна отбрана (ПВО) са свалили два безпилотни летателни апарата при подхода им към Москва, съобщи кметът на руската столица Сергей Собянин в канала си в Telegram.

"Имаше опит за прелитане над града на два бойни дрона“, поясни Собянин, като допълни, че и двата дрона са били свалени от системите за ПВО - единият от тях в района на Домодедово, а вторият в района на Минското шосе. Към момента няма информация за пострадали вследствие на падащи отломки. На място работят аварийни служби.

На свой ред от Министерството на отбраната на Руската федерация обявиха, че е осуетен опит на Украйна да извърши нападение с дрон над територията на Московска област. Според ведомството също няма пострадали.

"Тази нощ над територията на Подмосковието бе осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с безпилотни летателни апарати. Системите за противовъздушна отбрана унищожиха два БпЛА. В резултат на осуетената терористична атака няма пострадали и материални щети“, съобщават от руското МО в Telegram.

Послено за нападение с дрон в Московска област бе съобщено на 6 август. Тогава системите за ПВО свалиха дрон в района на Подолск, а на летище "Внуково“ бяха наложени ограничения за кацане и излитане на самолети.