"Оставка може да ми поиска премиерът на Северна Македония или тези, които са ме избрали – т.е. народа. Недопустимо е чужда държава да иска оставката на наш вицепремиер и министър. Това го няма никъде“, коментира вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията на югозападната ни съседка Александър Николоски в гостуване за телевизия "Сител“.

По думите искането на българските политици той да подаде оставка означава пряка намеса във вътрешните работи на страната и допълни, че това, което прави Бойко Борисов, показва, че в София всъщност искат да ръководят политическите процеси в страната.

"От тази гледна точка не е изненадваща онази информация, която излезе преди няколко години, когато стана известно т.нар. френско предложение - че прокурорите в Македония трябва да ги избират. За да ни е ясно намерението, първо искат да се намесят във вътрешните работи и второ, какво е доверието в човека, който ме моли за това?“, коментира Николоски.

Той допълни, че в България има едни "двадесетина души, които се опитват да развалят приятелските отношения между двете страни“.

"Този екип от двайсетина политици и историци успя да разруши добрите отношения между двата народа, македонският и българският народ са близки народи и имат добри отношения. Двайсет политици и историци успяват да разрушат тези отношения и тези отношения са на рекордно ниско ниво тъкмо заради техния подход“, обобщи македонският политик.