Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис проведе първия си предизборен митинг в Уисконсин и влиза под огромните възгласи на тълпата.

Тя излиза на сцената под звуците на Freedom на Бионсе - песен, вдъхновена от движението Black Lives Matter.

Камала Харис благодари на предишните оратори, включително на своята "скъпа приятелка" сенатор Тами Болдуин.

Харис заяви, че "пътят към Белия дом минава през Уисконсин' и щатът ще ѝ помогне да спечели президентските избори тази година.

За Джо Байдън тя сподели, че за нея е било една от "най-големите почести" в живота ѝ да служи като негов вицепрезидент.

"Наследството от постиженията на Джо през цялата му кариера и през последните три години и половина няма аналог в историята", коментира тя.

Харис заяви още, че за нея е "голяма чест" да получи подкрепата на президента (Джо Байдън) в тази надпревара за президентския пост.

След това Харис получи бурни аплодисменти, когато заяви, че си е осигурила подкрепата на достатъчно делегати, за да си осигури номинацията на демократите.

"Ние ще спечелим тези избори, да, ще ги спечелим", заяви тя на тълпата.

Харис получи един от най-силните възгласи в речта си, когато говори за "репродуктивната свобода".

Тя заяви: "Ще спрем крайните забрани за аборти на Доналд Тръмп, защото вярваме, че жените могат да вземат решения за собственото си тяло, а не правителството да им казва какво да правят".

"И когато Конгресът приеме закон за възстановяване на репродуктивните свободи като президент на САЩ, аз ще го подпиша".

Камала Харис повтаря твърдението си, че "познава типа на Доналд Тръмп".

В ролята си на сенатор на САЩ, главен прокурор и прокурор в съдебната зала Харис твърди, че се е занимавала с "всякакви престъпници".

Тя коментира: "Хищници, които са злоупотребявали с жени, измамници, които са ограбвали потребителите, измамници, които са нарушавали правилата с цел собствена изгода. Така че чуйте ме, когато казвам, че познавам типа на Доналд Тръмп"

"Като главен прокурор на Калифорния аз се заех с един от най-големите колежи в нашата страна, който мамеше студентите. Доналд Тръмп ръководеше колеж със стопанска цел", твърди тя.

"Като прокурор се специализирах в дела, свързани със сексуално насилие. Е, Тръмп беше признат за отговорен за извършване на сексуално насилие", пипомни тя.

"Като главен прокурор на Калифорния се заех с големите банки на Уолстрийт и ги подвеждах под отговорност за измами. Доналд Тръмп току-що беше признат за виновен за измама по 34 обвинения".

Камала Харис завърши речта си, като зададе ключов въпрос на избирателите в колебаещия се щат Уисконсин - в каква държава искат да живеят?

Тя попита: "Искаме ли да живеем в страна на свобода, състрадание и върховенство на закона или в страна на хаос, страх и омраза?"

Вицепрезидентът на САЩ заяви, че "красотата на този момент" е в това, че избирателите имат силата да отговорят на този въпрос.

"Силата е в ръцете на хората", добави тя. "Всеки от нас има силата да отговори на този въпрос. И през следващите 105 дни имаме да свършим много работа".