Президентът на САЩ Джо Байдън загуби от своя предшественик Доналд Тръмп в първия телевизионен дебат, уверени са в редакцията на американското списание Newsweek.

"Губещ: Джо Байдън“, гласи присъдата на изданието. Отбелязва се, че последните проучвания на общественото мнение показват, че Байдън е започнал да укрепва позициите си срещу Тръмп и е трябвало да се представи успешно на дебатите.

Според списанието обаче Тръмп се е държал по-добре от опонента си и дори някои демократи са признали, че представянето му е било по-силно. "Победител: Тръмп“, заключава Newsweek.

Първият телевизионен дебат между настоящия и бившия президент на САЩ се проведе в четвъртък в Атланта, Джорджия. На Байдън и Тръмп бе забранено предварително да повдигат теми за разговор. Микрофоните на политиците бяха заглушени, докато не им бе давана думата.

Телевизионният канал CNN отбеляза, че представянето на Байдън на дебата е създало паника в редиците на Демократическата партия, а NBC на свой ред писа за "колективно самоубийство“ на демократите.