Все повече и повече поддръжници на движението Make America Great Again (MAGA) се изказват в социалните мрежи в подкрепа на идеята на Доналд Тръмп за евентуално назначаване на бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън като негов подгласник в президентската надпревара, съобщава Newsweek.

Тръмп, фаворитът за номинацията на републиканците за президент през 2024 г. обяви миналата седмица, че ще обмисли Карлсън за вицепрезидент, ако той стане кандидат на републиканците.

Коментирайки това съобщение, консервативният активист Чарли Кърк например написа в социалната мрежа X: "Няма друг толкова изпитан в битки претендент за вицепрезидент като Тъкър. Подобно на Тръмп, той процъфтява под атаки и натиск“.

В отговор на забележките на Кърк, членът на Конгреса Марджъри Тейлър Грийн написа: "Съгласна съм с теб, Чарли. Няма по-добър от Тъкър Карлсън!"

Някои потребители на социалните медии обаче не подкрепиха тази идея, като казаха, че имат нужда Тъкър да продължи да остава обективен и да продължи да върши ценната си работа.

Карлсън, някога най-рейтинговият водещ на Fox News, беше внезапно уволнен от мрежата в края на април по причини, които остават неясни.

Самата компания отказа да даде конкретни мотиви за решението си, но по-късно се появи информация за текстови съобщения с расистка насоченост, открити по време на делото на Dominion Voting Systems срещу телевизионния канал. Това може да е изплашило ръководителите на Fox News да се разделят с Карлсън. Оттогава обаче журналистът се премести в X (бившия Twitter), където продължава да публикува политическите си коментари.