Израел регистрира заплахи срещу себе си от всички страни след атаката срещу предгадията на ливанската столица Бейрут, където бе ликвидиран един от командирите на въоръжените части на шиитското движение "Хизбула“ – Фуад Шукр, и е готов да даде твърд отговор на всяка агресия. Това увери премиерът на еврейската държава Бенямин Нетаняху в телевизионно обръщение към съгражданите си, съобщава телевизионният канал CNN.

"Граждани на Израел, изправени сме пред трудни дни. След атаката в Бейрут чуваме заплахи от различни страни. Готови сме за всеки сценарий, ще бъдем единни и ще се изправим решително срещу всяка заплаха. Израел ще постави много висока цена за всяка агресия от всяка посока“, категоричен бе той.

Нетаняху похвали действията на израелските военни, които елиминираха един от ключовите командири на военното крило на "Хизбула“ Фуад в ливанската столица и предупреди, че подобна съдба може да очаква и други противници на страната му. "Закрихме сметката с Шукр и ще разчистим сметките с всеки, който ни напада, който се опитва да ни навреди, който се опитва да убие нашите граждани, който нанася ущърб нашата страна“, предупреди Нетаняху.