Доналд Тръмп съобщи в социалната си мрежа Truth Social, че ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху в своя курорт Мар-а-Лаго.

Нетаняху също така е планирал да се срещне с Джо Байдън в четвъртък (25 юли) и ще направи обръщение към Конгреса на САЩ на фона на опасенията от разрастване на регионалната война в Близкия изток, допълват от Sky News, които първоначално бяха посочили, че срещата между израелския премиер и Доналд Тръмп ще се състой ден преди тази между Бенямин Нетаняху и Джо Байдън. Същата информация беше публикувана и в Jerusalem Post, но по-късно беше поправена.

"Очаквам с нетърпение да посрещна Биби Нетаняху в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, в четвъртък. По време на първия ми мандат имахме мир и стабилност в региона, като дори подписахме историческото Споразумение от "Абрахам" - И ще го имаме отново. Точно както казах по време на дискусиите с президента Зеленски и други световни лидери през последните седмици, моята Програма за МИР ЧРЕЗ СИЛА ще покаже на света, че тези ужасни, смъртоносни войни и насилствени конфликти трябва да бъдат прекратени. Милиони хора умират и Камала Харис по никакъв начин не е в състояние да спре това" пише Тръмп.