Приветствайки освобождаването на израелските заложници, израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че остава ангажиран с осигуряването на освобождаването на всички, които все още са задържани в Газа, предаде CNN.

"Подчертавам пред вас, семействата, и пред вас, гражданите на Израел: Ние се ангажираме да върнем всички наши заложници. Това е една от целите на войната и ние сме ангажирани с постигането на всички поставени във войната цели", посчва Нетаняху във видео изявление.

13-те израелски заложници, както и 11 други чуждестранни граждани вече са отново в Израел. Там ще им бъдат подложени на медицински прегледи.

Освободените заложници ще се качат на хеликоптери в авиобаза "Хацерим" в Южен Израел, за да отидат в определени болници в цялата страна, въз основа на техните нужди.

13 израелски заложници са освободени, някои от които са с двойно гражданство, заедно с 10 тайландски граждани и един филипински гражданин. Сред освободените израелски граждани има четири деца

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че четирима от освободените по-рано днес заложници са с двойно гражданство.