Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и подчерта, че САЩ застават зад Израел и напълно подкрепят правото на държавата да се защитава. От своя страна Нетаняху е заявил, че е "необходима продължителна и мощна кампания", се посочва в съобщението на кабинета на израелския премиер, предадено от The Times of Israel

Нетаняху е благодарил на Байдън за подкрепата и му е съобщи, че ще е необходима "продължителна и мощна кампания, в която Израел ще спечели“.

Президентът на САЩ Джо Байдън е заявил "ние сме готови да предложим всички подходящи средства за подкрепа на правителството и народа на Израел“.

"Тероризмът никога не е оправдан. Израел има право да защитава себе си и народа си. Съединените щати предупреждават срещу всяка друга страна, враждебна на Израел, която търси изгода в тази ситуация. Подкрепата на моята администрация за сигурността на Израел е стабилна и непоколебима“, е потвърдил Байдън.

"Джил и аз се молим за всички семейства, които са били засегнати от това насилие. Ние сме с разбити сърца от трагично прекъснатия живот и се надяваме на бързо възстановяване на всички онези, които са ранени“, е добавял той.

"Моят екип и аз следим отблизо тази ситуация и ще остана в тясна връзка с премиера Нетаняху“, е допълнил Байдън.