Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е "последният, който може да чете морал“ на Израел за Ивицата Газа. Това подчерта министър-председателят на еврейската държава Бенямин Нетаняху, след като турският лидер отново го обвини във военни престъпления срещу хората в палестинския анклав, предава ТАСС.

"Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите, който държи световния рекорд по брой затворени журналисти, които се противопоставят на неговото управление, е последният, който може да ни чете морал. Израелските отбранителни сили са най-моралната армия в света, която се бори и елиминира ХАМАС, най-отвратителната и брутална терористична организация в света, която е извършила престъпления срещу човечеството, докато Ердоган я възхвалява и приема нейните лидери“, се казва в изявление, разпространено от кабинета на министър-председателя на Израел.

По-рано през деня Ердоган заяви, че военните престъпления, които Израел извършва в Ивицата Газа, са сравними с действията на нацисткия режим на Адолф Хитлер. Турският президент отново обвини Запада в бездействие на фона на събитията в палестинския анклав.