Доналд Тръмп призова републиканските сенатори да отхвърлят споразумението за границата, прокарвано от демократите и Белия дом. Става въпрос за затягане на миграционната политика в замяна на одобрение от Конгреса на военна помощ за Киев в размер на 60 милиарда долара, пише The Times.

В публикация в социалната мрежа Truth Social бившият президент на САЩ определи предложеното законодателство като "чудовищно“. Според политика приемането му ще бъде "смъртна присъда за Републиканската партия“.

"Не бъдете идиоти!!! Имаме нужда от отделен законопроект за границите и имиграцията. Не трябва да се обвързва с чужда помощ по никакъв начин и под никаква форма! Демократите пробиха имиграцията и границата. Те трябва да ги поправят“, добави Тръмп.

Поддръжниците на бившия президент в Камарата на представителите вече обещаха да отхвърлят инициативата, ако бъде одобрена от Сената. Говорителят Майк Джонсън призна, че предложената сделка е "дори по-лоша от очакваното“ и увери, че законопроектът ще бъде "мъртъв при пристигането си“, ако стигне до долната камара на Конгреса, отбелязва The Times.