Италия отдавна си е спечелила печалната слава на една от най-населените с туристи страни в Европа, където в топ сезона просто е пълно с народ на популярните дестинации. Експертите на National Geographic обаче казват, че тази есен можете да намерите няколко плажни дестинации, за да избегнете тълпите.

Начело на списъка е комуната Сцила в региона Калабрия в Южна Италия, която експертите на изданието наричат ​​идеална алтернатива на мегапопулярния Позитано, изключително фотогеничен курортен град, смятан за перлата на Амалфийското крайбрежие. Подобно на Позитано, Сцила разполага с цветни сгради, кацнали на скалите точно над Средиземно море - само че без тълпите от туристи.

Тъй като Сцила е рибарско селище, можете да се насладите на вкусни ястия с морски дарове в семейни ресторанти.

Сцила също има богата история - първото споменаване на селището датира от V век пр.н.е., когато крайбрежният укрепен град Скилей се появява на това място: той е основан от тирана на древния важен град Регий Анаксилай за защита от морски разбойници. Други източници дори твърдят, че тази земя е била населена по време на Троянските войни през XII век пр.н.е.

Осем от най-добрите крайбрежни градове в Италия, за които много хора не знаят

Сцила, Калабрия

Понца, Лацио

Виесте, Пулия

Орозей, Сардиния

Атрани, Кампания

Термоли, Молизе

Леванцо, Сицилия

Ноли, Лигурия