Хеликоптерите на спасителните екипи са открили изчезналия Ми-8 в Камчатка. Това е съобщил министърът на извънредните ситуации на Камчатския край Сергей Лебедев, предава "Интерфакс".

"Изчезналият борд е намерен. По предварителни данни той се е разбил", е съобщил Лебедев.

От управлението на Министерството на извънредните ситуации на региона са съобщили, че "от въздуха са открити останките на изчезналия по-рано хеликоптер. Те се намират на височина 900 метра близо до мястото, където е осъществен последният контакт".

Спасителите на Министерството на извънредните ситуации са открили телата на 17 души на мястото на катастрофата на хеликоптера Ми-8. "В момента вече са открити 17 тела. Издирването продължава", са заявили от министерството.

На мястото работят девет спасители от издирвателно-спасителния отряд на издирвателно-спасителното управление на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации на Русия в Камчатски край

По-рано Камчатският следствен отдел по транспорта към Източния отдел на Следствения комитет на Русия образува наказателно дело по факта на загубата на връзка с хеликоптера МИ-8 по член 263 от Наказателния кодекс на Руската федерация "Нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на въздушния транспорт".

На 31 август хеликоптер МИ-8, който е бил на път от площадката за кацане в близост до планинския масив Вакажец към село Николаевка в Елизовски район, не е успял да пристигне на местоназначението си. Връзката с екипажа на летателния апарат е загубена пет минути след излитането му. По предварителна информация на борда може да е имало 19 пътници и трима членове на екипажа.