Най-малко 16 деца и двама учители са загинали в Индия, когато лодката, с която са пътували, се е преобърнала, предаде Reuters.

Спасителите са извадили 20 деца от езерото Харни в град Вадодара и издирват още две, които са в неизвестност, това са съобщили от полицията добавяйки, че някои от децата в момента са в интензивно отделение.

Не е известно колко души е имало на лодката и местни медии цитират претоварване като възможна причина за инцидента, което полицията не е потвърдила.

Старши служител на градската полиция Анупам Сингх Галаут е заявил, че не са били осигурени спасителни жилетки за пътниците по време на разходката с лодка. Той е добавил, че децата са на възраст между 7 и 13 години и посещават училище във Вадодара.

"Разтревожен съм от загубата на живот. Мислите ми са с опечалените семейства в този тъжен момент", е заявил индийският премиер Нарендра Моди, добавяйки, че федералното правителство ще предостави компенсация от 2400 долара на семействата на починалите и около 600 долара на ранените.