Ръководството на най-голямата аерогара в Германия – международното летище във Франкфурт на Майн, отмени всички излитащи и кацащи полети заради лошите метеорологични условия, съобщава вестник BILD. Уточнява се, че механиците и служителите на летището не са успели да обработят самолетите с течност срещу обледеняване заради падащия в района леден дъжд.

Синоптиците предупредиха за превалявания от дъжд и сняг в западната и южната част на Германия. Особено лошо време удари Аахен, Кьолн, Дюселдорф и Винтерберг, където се очаква да се натрупа до 40 сантиметра мокър сняг. Учебните занятия са отменени в редица населени места.

В късните следобедни часове отделни самолети успяха да излетят от летището във Франкфурт на Майн, допълва на свой ред националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung. По този начин донякъде е облекчена ситуацията с местата за машините по пистите на летището, поясни говорител на оператора Fraport пред DPA. По думите му в следващите часове са планирани и кацания.

Стотици полети от летището вече са били отменени. Германската метеорологична служба в Офенбах издаде най-високото ниво на предупреждение за лошо време за части от Хесен и други региони на Германия.