Най-малко 300 души, пътували с три лодки от Сенегал до испанските Канарски острови, са изчезнали, предава Reuters, като се позовава на неправителствената организация Walking Borders.

Две лодки, едната с около 65 души, а другата с между 50 и 60 на борда, са в неизвестност от 15 дни, когато са напуснали Сенегал, за да се опитат да стигнат до Испания, поясни Хелена Малено от Walking Borders пред агенцията.

Трета лодка е напуснала Сенегал на 27 юни с около 200 души на борда.

Семействата на мигрантите не са чували нищо за тях, откакто са напуснали африканската страна, предупреждават от организацията. И трите лодки са напуснали Кафунтин в южната част на Сенегал, който е на около 1700 километра от Тенерифе, един от Канарските острови.

"Семействата са много притеснени. Има около 300 души от същия район на Сенегал. Те са напуснали поради нестабилността в Сенегал“, каза Малено.

Канарските острови край бреговете на Западна Африка се превърнаха в основната дестинация за мигранти, които се опитват да стигнат до Испания, като много по-малък брой също се опитват да прекосят Средиземно море до испанската континентална част.