Пожарът на военния полигон в района Кировске на Кримския полуостров наложи евакуацията на повече от 2000 души и затварянето на близката магистрала, предава Reuters.

"Планира се временно евакуиране на жителите на четири населени места – това са повече от 2000 души“, обяви назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов в канала си в Telegram.

Reuters отбелязва, че не е посочена причината за пожара, който наложи и частичното затваряне на главната магистрала "Таврида“.

Руските канали в Telegram, както и украинските медии съобщиха, че склад за боеприпаси е пламнал в базата след въздушна атака през нощта на военните на Киев.

Сергей Братчук, говорител на Одеската военна градска администрация, публикува два видеоклипа на пожар в необитаема зона, като написа: "Вражески склад за боеприпаси. Старий Крим“.

Старий Крим е малък исторически град в Кировския район на Крим, пояснява агенцията.

Видеоклипове и снимки в социалните мрежи показват големи пламъци и кълба от дим в необитаем район. На записите се чуват поредица от детонации. Някои канали в Telegram съобщиха, че към 7:30 часа местно време огънят вече е бушувал около три часа и все още не е овладян.

Пожарът идва два дни след взрива, който повреди Криския мост. През нощта Русия нанесе въздушни удари срещу пристанищния град Одеса. За атака с дронове бе съобщено и в столицата Киев.