Над 120 тона тона продукция и специализирана селскостопанска техника са унищожени при руска атака с ракети "Калибър“ срещу зърнен терминал в Одеса, предава РБК-Украйна, като се позовава на ръководителя на местната областна военна администрация Олег Кипер.

По данни на украинските власти през нощта руснаците са атакували района на Одеса на две вълни с ракети "Калибър“, изстреляни от кораби в Черно море.

"Врагът продължава терора, който безспорно е свързан със зърнената сделка. Тази нощ нашествениците удариха селскостопанско предприятие в Одеска област, опитвайки се да унищожат зърнените запаси", обяви Наталия Гуменюк, говорител на Южното командване на ВСУ.

Съгласно разпространените данни в резултат на ударите са унищожени 100 тона грах и 20 тона ечемик. При експлозията са ранени двама души, които са получили порезни рани.  

"Ракетите летяха на много малка височина с максимално приближаване до държавната граница на Украйна“, отбеляза Гуменюк, като поясни, че при подобна траектория откриването и прихващането на ракетите е изключително трудно. Попадението е станало почти едновременно със сигнала за въздушна атака.