Ако нищо не се промени на руско-украинския фронт, то след Покровск руснаците ще се насочат към Славянск и Краматорск.Това заяви пред The Times началникът на щаба на бригада "Азов" Богдан Кротевич.

Преди две седмици, когато руската офанзива срещу Покровск се ускори опасно, "Азов“ са били прехвърлени от Лиман в Ню Йорк. Военният не разбира решението да се спира челно руския авангард.

"Трябваше да настъпим от Ню Йорк, през дъгата, и да ги обкръжим. Вместо това ние самите ще бъдем обкръжени. Руското предимство в жива сила тук е огромно. Те са свикнали да изпращат малки части от двама до четирима войници, за да приковат врага на земята, и докато ние тичаме след четирите момчета, те напредват другаде. Тактиката е самоубийствена, но ефективна. И могат да си го позволят. Те имат 120 милиона души“, обясни Кротевич.

Военният показа на журналисти въздушни кадри от близка среща - украински бойци подпалват гуми, за да извадят руски бойци от мазето. "Те губят много хора тук, много повече от нас. Но продължават да идват. В Курск хвърлят артилерия и бригади, за да задържат позициите си“, добави Кротевич.

Според него загубата на Покровск не трябва да означава загуба на страната или дори на Донбас, но времето изтича за промяна на курса. "Ако нищо не се промени, след Покровск руснаците ще отидат в Славянск и Краматорск. През 2014 г. те бяха под "мека окупация“. Този път няма да е толкова меко“, подчерта боецът.

Войникът от 93-та механизирана бригада Евгений, който участва в битката за Бахмут, заяви пред репортери, че Покровск ще падне много по-бързо. "Честно казано, никога не съм виждал подобно нещо. Всичко се разпада толкова бързо", добави той.