На тазгодишния форум "Армия-2024“, който се открива днес, ще бъдат представени повече от 20 000 образци на военна продукция и такава с двойно предназначение, предава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Статичната изложба е формирана, като се вземе предвид опитът от провеждането на специалната военна операция. Повече от 1 000 местни и чуждестранни предприятия и организации ще представят над 20 000 образци на военни продукти и продукти с двойна употреба под формата на пълномащабни образци, макети и рекламно-информационни материали“, се казва в съобщението на ведомството.

Отбелязва се, че на откритите площи в подмосковския парк "Патриот“ е оформена изложба с образци на военна продукция, промишлени предприятия и техника от запасите на Министерството на отбраната на Русия.

"С цел популяризиране на военната продукция на Руската федерация на международната арена, "Рособоронекспорт“ създаде експозиция от експортни образци на въоръжение и техника“, става ясно още от разпространения текст.