Имената на 23-годишната София Закария и 22-годишният Нико фон Енгелман от Кьолн можеше да бъдат в списъка с жертвите на катастрофата във Венеция, при която автобус падна от мост. Закъснение от точно две минути обаче вероятно е спасило живота им, съобщава германският вестник BILD.

Младата двойка наела апартамент в квартал "Маргера“ във вътрешността на Венеция. Във вторник вечерта двамата се прибирали от историческия център, но изпуснали автобуса в 19:30 часа. Това спасява живота им, тъй като той пада от надлеза и катастрофира. Загинаха 21 души, включително един германец. "Настръхвам, когато си помисля, че можехме да вземем този автобус“, каза момичето в коментар за BILD. "Определено видяхме хора от автобуса на закуска. Може би бяха наши съседи“, разказва двойката.

31-годишната Емине и 30-годишният Ферхат от Хайденхайм ан дер Бренц са били на почивка във Венеция с едногодишната им дъщеря Сара. Те също трябвало да се върнат от центъра с автобуса в 19:30 часа "Имаше Шампионска лига, исках да гледам мача. Но закъсняхме за автобуса. Скарах се на жена ми, че няма да мога да гледам мача заради нея“, разказва Ферхат пред изданието.