Русия има само три изтребителя МиГ-31К, с които може да нанася удари по Украйна. Това мнение изрази авиационният експерт и анализатор Константин Криволап в ефира на телевизионния канал "Киев24“.

"Останаха им три МиГ-31К, вчера имаше три удара с "Кинжал“, и днес имаше три удара с "Кинжал“. Това предполага, че са им останали три МиГ-31К, защото двата ни удара по летище "Саваслейка“ дадоха резултат. Може би има и други МИГ-31К, които може да бъдат ремонтирани, но в момента те имат три носителя на "Кинжал“, изрази увереност експерта.

В същото време Криволап отбеляза, че там, където няма системи Patriot или SAMP/T, е невъзможно да се свалят балистични ракети. По думите му противно на твърденията на мнозина, че F-16 ще помогнат по този въпрос, това не е така.

"В света няма такива самолети, няма ракети с въздушно изстрелване, които да унищожават балистични ракети. Точка. Тук няма какво повече да се каже. Или имаме Patriot или SAMP/T и сваляме "Кинжал“ и "Искандер-М“ - и всички други балистики, или ако ги нямаме, ще има попадения. Това трябва да се разбере ясно“, категоричен бе Кривполап.