До понеделник, 28 октомври, 5 000 войници от елитен отряд на севернокорейската армия ще бъдат разположени в Курска област, съобщава американският вестник The New York Times.

По-рано тази седмица бе съобщено, че първите севернокорейски войски са пристигнали в Курска област, откъдето те биват прехвърляни на различни участъци. По данни на изданието "всеки ден пристигат хиляди военни“.

"Информирани източници в Украйна съобщиха, че до понеделник, 28 октомври, около 5 000 севернокорейски войници ще бъдат събрани в Курска област“, допълват от редакцията.

Според източник на медията войниците са част от елитно подразделение на севернокорейската армия. Те са транспортирани от Владивосток с големи транспортни самолети "Ил-76“ до военно летище в Западна Русия и след това откарани в зоната на бойните действия.

В момента севернокорейските войски са съсредоточени само в Курска област.

Отбелязва се, че севернокорейските войници все още не са влезли в битка. Не е ясно каква роля ще играят на фронта. NYT добавя, че остава загадка как армията на Северна Корея ще промени динамиката на бойното поле. Севернокорейските войски не са участвали във война от 50-те години на миналия век, така че има въпроси относно способностите дори на техните елитни части.