Руското командване прехвърля тилови части и резерви от Украйна в Курска област. Украинските военни все още не са регистрирали промени на фронта на фона на операцията в Курска област на Руската федерация. Това заяви говорителят на Националната гвардия на Украйна Руслан Музийчук, цитиран от РБК-Украйна.

По думите му, руснаците съсредоточават най-силно усилията си на Покровско направление.

"През деня в района, където нашите подразделения изпълняваха задачи на Покровско направление, имаше 9 бойни сблъсъка. Става дума преди всичко за противникова пехота, с която той се опита да щурмува позициите. Като цяло на източното направление, по ОСГВ "Хортица“, военнослужещите от Националната гвардия са отбили 19 атаки, особено в северната част на Харковска област“, ​​заяви той.

Говорителят подчерта, че Русия започва по-активно да използва бронирана техника по време на щурмове.

Той добави, че руснаците могат да прехвърлят определени сили в Курска област на фона на операцията на ВСУ. По думите му на първо място става дума за тиловите части и резервите.

"Има информация, че врагът може да прехвърля част от силите си от Донецка и Луганска област, от южните направления в Курска област, но сега, както виждаме, дори според официалните доклади, които Генералния щаб публикува, частите ни казват, че темпът на офанзивата и активността на нападенията не намаляват“, казва Музийчук.