Някои демократи смятат, че нападението срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп е увеличило шансовете му за преизбиране през ноември или дори е предопределило изхода от предстоящите избори в негова полза, пише NBC News, позовавайки се на партийни източници.

"Президентските избори приключиха снощи... Време е да се съсредоточим върху задържането на мнозинството в Сената и да се опитаме да го спечелим в Камарата. Единственото хубаво нещо, което се случи снощи за демократите, е, че днес вече не говорим за възрастта на (президента на САЩ) Джо Байдън“, цитира телевизионният канал един от опитните консултанти на Демократическата партия.

Според друг демократ образът на Тръмп със "зрелищно размазана кръв по лицето“ и вдигнат във въздуха юмрук е "незабравим“, а Демократическата партия е "във въздуха“.

Каналът отбелязва, че сред демократите има не само такива, които са уверени, че нападението е увеличило шансовете му за победа: редица демократи смятат, че това по никакъв начин няма да повлияе на изхода от изборите в негова полза, но малко от тях са убеден, че това ще подобри шансовете за преизбирането на Байдън.