Бившият съветник на Барак Обама Дейвид Акселрод е заявил, че ще има дискусии дали кандидатът на демократите и президент на САЩ Джо Байдън да продължи президентската надпревара, пише NBC News.

"Има чувство на шок от представянето му на дебата. Начинът, по който звучеше гласът му и фактът, че изглеждаше малко дезориентиран. Ще говорим дали трябва да продължи (в президентската надпревара)", е коментирал Акселрод.

Представянето на Байдън в дебата с кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп предизвика нов кръг от критики от страна на демократите, включително въпроси дали той трябва да остане начело в списъка на кандидатите на демократите.

По-рано The New York Times писа, че президентът на САЩ Джо Байдън се надяваше да даде нов импулс за кандидатурата си за Белия дом и да повиши подкрепата си сред избирателите в дебата с опонента си от Републиканската партия Доналд Тръмп, но слабото му представяне предизвика вълна от паника сред демократите и поднови разговорите дали изобщо той трябва да бъде кандидат.